אז למי קשה יותר הלידה? לגבר או לאישה? נשים רבות תרתחנה רק למשמע השאלה. ובכל אופן נצלול לעומק החידה.
ראשית, הנשים הן האלופות הבלתי מעורערות במשחק הלידה. הן סובלות תשעה חודשי הריון, שבמהלכם הגוף שלהם עובר שינויים רבים יותר מאשר מזרן ים מתנפח. גברים, לעומת זאת, בקושי יכולים לשרוד תשעה חודשים של קניות במכולת. נשים עוברות בחילות בוקר, התכווצויות שרירים וקרסוליים נפוחים, בעוד שגברים עלולים לחוות מדי פעם את "שפעת הגברים" האימתנית. זו שמרתקת אותם למיטה וקשה לדעתם אף יותר מהיריון. כך שקשה להשוות למי קשה יותר. כמו כן, בעת ההיריון הגברים כורעים תחת הנטל הרגשי של תמיכה באישה במצבי הורמונים לא יציבים ומצב רוח עם האף למטה. קשה להם לתמוך רגשית, ללא סוף כשהם מרגישים שזה בור ללא תחתית.
כשהיום הגדול סוף סוף מגיע, נשים זוכות לחוות את כאבי הלידה והנס של החיים. זה כמו לרוץ מרתון, לטפס על הר ולחוות כאבים בו זמנית. בינתיים, גברים נדחקים לשוליים, מציעים תמיכה מוסרית ונמצאים על תקן העוזרים והתומכים. אבל בואו נודה בזה, הם שימושיים בערך כמו נוצה במגירת מטבח. עם זאת, הם מוטרפים מעייפות משעות ארוכות ללא שינה, לצד דאגה לאישה ולשאר בני הבית שנותרו מאחור.
עכשיו, אם היינו משווים את הכאב הפיזי של הלידה, אין ספק שנשים לוקחות את הכתר. גברים עלולים להתלונן על הבוהן הקדומה מדי פעם או על הכאב של חתך נייר, אבל זה מחוויר בהשוואה לכאבי הלידה. למעשה, אם גברים היו צריכים לסבול את כאב הלידה, כנראה שהיה לנו משבר אוכלוסייה עולמי.
אחרי הלידה האישה סובלת מכל מיני תופעות לא נעימות יחד עם מחסור חמור בשעות שינה לצד טיפול מסור בקטנטן התובעני. הגבר, לעומת זאת, לא שומע את התינוק בלילה ובטוח שהלילה אשתו ישנה מצוין. בכלל הוא לא מבין למה רק האישה 'מתפנקת' בחופשת לידה במשך שלושה חודשים, בעוד הוא צריך להמשיך בשגרת החיים לצד עזרה בבית ותמיכה באישה עם 'מצב רוח של יולדת'.
בכללי, אי אפשר להתעלם מכאבם של האבות לעתיד. הם צריכים לסבול את הייסורים של המתנה, דאגה וראייה לנס של שינויים במצב הרוח. זה כמו להיות על רכבת הרים רגשית בלתי נגמרת.
לסיכום, הוויכוח למי יש לידה קשה יותר, אישה או גבר, הוא כמו להשוות תפוחים לתפוזים, או במקרה הזה, לידה לרכבות הרים רגשיות. גם לגברים וגם לנשים יש אתגרים והתנסויות ייחודיות משלהם בכל הנוגע ללידה. אבל בואו ניתן קרדיט היכן שצריך. נשים סובלות מכאב פיזי שגברים יכולים רק לדמיין, בעוד שגברים סובלים מאתגרים רגשיים ופסיכולוגיים שנשים יכולות להעריך. אז, במקום להתווכח למי יותר קשה, בואו פשוט נחגוג את המסע המדהים של ההורות ונצחק מהאבסורד שבכל זה. אחרי הכל, החוויה המשותפת והאהבה לקטנטנים שלנו- דור ההמשך, הם החשובים באמת.