פרופ' פבלו נפומנשי שעמד בראש המחקר: "ככל שהטלומרים, חומרים המרכיבים חלק מהקוד הגנטי של גוף האדם, ארוכים יותר, הם מצביעים על כך שתהליך ההזדקנות של הגוף ארוך יותר. במילים אחרות, ככל שהטלומרים ארוכים יותר, תהליך ההזדקנות של האדם ארוך יותר והוא צפוי לחיות יותר שנים"
יש כמה גורמים שתורמים לקיצור הטלומרים בניהם גם מצבי לחץ, גיל, דלקות ומחלות שונות. המחקר עסק בנושא במשך 13 שנה במהלכו גילו דרך דגימות תאים גנטיים, כי אורך הטלמורים של הנשים ארוך יותר, הם תרצו את התופעה כי במהלך ההריון יש היווצרות מוגברת של אסטרוגן - הורמון נשי המיוצר בצורה מוגברת במהלך ההריון. יחודיותו של הורמון זה שהוא מגן על הגוף בזמן ההריון ושומר על אורך הטלומרים מפני התכווצות.
גם הסביבה משפיעה על אורח חייהם של הנשים, מהמחקר עלה כי נשים אשר נתמכות בבני משפחה ובסביבה חמה ואוהבת בזמן ההריון מאריכות ימים, הסיבה לכך גם מדעית, כאשר הגוף מוגן מבחינה נפשית, הוא פנוי להתרכז יותר בהגנה פיזית על תאי העור שלהן מה שגורם להאטת קצב ההזדקנות, ולמראה צעיר ורענן. מסתבר שנשים אשר נמצאות במצב ילודה בשנות הפוריות שלהן, מגנות על גופן כתוצאה מריבוי אסטרוגן, אורך הטלומרים האחראי על תהליך ההזדקנות נשמר, ומערכת החיסון מתחזקת, וכתוצאה מכך נשמרת תוחלת חייהם.
]]>