רכיבים
- 113 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2/3 כוס (150 גרם) טחינה, מעורבבת היטב
- 1 ביצה
- ½1 כפיות תמצית וניל
- ¼1 כוסות (150 גרם) קמח מנופה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 250 גרם שוקולד צ'יפס
- מלח גס, לזילוף (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מוסיפים לקערה גדולה את החמאה, הסוכרים והטחינה ומקציפים במיקסר במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד, כ-5 דקות. מגרדים את דפנות הקערה פעמיים באמצעות מרית גומי ומוסיפים את הביצה והווניל. מקציפים עד לאיחוד, למשך דקה.
2. מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה למרכיבים הרטובים ומערבבים במהירות נמוכה רק עד שלא נותרים חלקים יבשים. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעזרת מרית גומי עד לאיחוד.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים את הבצק במקרר למשך שעתיים לפחות או ללילה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומניחים בצד.
5. משתמשים בכף כדי לגרוף ולגלגל את בצק העוגיות המצונן למנות בגודל כדור גולף (2-3 כפות). מניחים על תבנית האפייה המוכנה, עם רווח של לפחות 5 סנטימטרים בין כל עוגיה. אם הבצק מוצק מדי וקשה לעבוד איתו, נותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר 10 דקות, כדי שיתרכך ואז מנסים שוב.
6. לוחצים בעדינות על החלק העליון של כל כדור בצק עם כף היד, כך שהחלק העליון יהיה שטוח, אך העוגיות עדיין יהיו בעובי של כשניים וחצי סנטימטרים.
7. אופים 10-11 דקות. העוגיות צריכות להיות זהובות בקצוות, אבל עדיין חיוורות ורכות באמצע. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את המלח הגס, אם רוצים. מקררים לפחות 10 דקות טרם ההגשה.
העוגיות יישמרו בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, עד 3 ימים.