רכיבים
- 8 עלי פילו (500 גרם), מופשרים במקרר
- שמן זית
- 3 בצלים גדולים, חתוכים לחצאי טבעות דקים מאוד
- 1 כרישה (300-350 גרם), חתוכה לעיגולים דקים
- 2-3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
- 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ
- 200-250 גרם גבינת פטה
- מלח ופלפל שחור
- שומשום
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים הלבנים במשך 5 דקות ואז מוסיפים את הכרישה ומאדים עד שכל הבצלים רכים. מעבירים את תכולת המחבת לקערה גדולה לצינון מלא.
2. מתבלים את הבצלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה, מפוררים פנימה את גבינת הפטה ומערבבים לאיחוד מלא.
3. משמנים תבנית אפייה בשמן זית. מרפדים את התבנית בעלה פילו, מברישים בשמן זית, מניחים מעל עלה נוסף, מברישים שוב בשמן זית וחוזרים על הפעולה עם שני עלי פילו נוספים - כך שיתקבל לפאי בסיס של 4 עלי פילו.
4. מוסיפים את מילוי הבצלים, מיישרים את החלק העליון ומברישים קלות בשמן זית.
5. מכסים את המילוי בעלה פילו, מברישים בשמן זית וחוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות - כך שיתקבל כיסוי של 4 עלי פילו מעל.
6. מקפלים את כל שולי עלי הפילו לחלק העליון של הפאי, מברישים בשמן זית ומפזרים בשומשום מעל.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין את הפאי, פורסים ומגישים.