רכיבים
- ¼1 ק"ג בטטות, פרוסות דק, עם קליפה
- 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות שמן זית + מעט לשימון
- 3/4 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף עלי רוזמרין קצוצים דק + עוד לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים תבנית עגולה במעט שמן זית.
2. מניחים בקערה גדולה את הבטטות, יוצקים פנימה את המרגרינה, השום, כף אחת משמן הזית, המלח, הפלפל והרוזמרין. מערבבים היטב - מפרידים את הפרוסות, כך שכולן יצופו בשמן.
3. מסדרים את הבטטות בתבנית בצורה מעגלית.
4. אופים, עם נייר כסף מעל, 30 דקות, עד שהבטטות רכות למדי (כמעט מבושלות לגמרי).
5. מוציאים מהתנור, מעלים את החום ל-220 מעלות. מסירים את נייר הכסף, מברישים את הבטטות בכף השמן הנותרת.
6. אופים 20 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב, מתפרך והבטטות מבושלות לחלוטין (בודקים עם סכין או שיפוד).
7. מפזרים עוד עלי רוזמרין, ענף רוזמרין שלם וקורט מלח גס, אם רוצים ומגישים מיד.