רכיבים
- 1 סלסילת עגבניות שרי
- 8 שיני שום, קצוצות דק
- תערובת תיבול איטלקי / תערובת רוזמרין, טימין ואורגנו מיובשים או טריים
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל שחור
- שמן זית
- לאחסון: 8 שיני שום שלמות ושמן זית
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את העגבניות, חוצים אותן לשניים ואם הן מלאות עסיס, מסירים עם כפית את החלק הפנימי שלהן (הזרעים).
2. מפזרים את חצאי העגבניות בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מעושנת ומוסיפים את תערובת התבלינים או ענפי רוזמרין וטימין טריים. מפזרים את השום הכתוש על הכל.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-90 מעלות במשך 5 שעות. משגיחים מקרוב כדי לוודא שהעגבניות נצלות היטב ומאבדות את נפחן, אך לא מתייבשות.
4. לאחר האפייה, מצננים את העגבניות לחלוטין ומחלקים אותן בין צנצנות זכוכית. יוצקים מעל שמן זית בנדיבות, מערבבים פנימה את שיני השום השלמות ואוטמים היטב את הכלי. העגבניות יישמרו במקרר עד 6 חודשים.