רכיבים
- 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
- 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות (אופציונלי)
- 1-2 כוסות ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
- 1 שאלוט גדול, קצוץ
- 3 שיני שום, כתושות או קצוצות
- 2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 1/2 1 כפות אבקת קארי
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה (אופציונלי)
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית סירופ מייפל (אפשר להחליף בכל ממתיק אחר)
- 1 כפית חמאת בוטנים (אופציונלי)
- 400 מ"ל חלב קוקוס
אופן ההכנה:
1. מפזרים את קוביות הדלעת והגזר בתבנית גדולה, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מזלפים מעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהירקות רכים.
2. במקביל, מחממים בסיר רחב 2-3 כפות שמן, מוסיפים את השאלוט ומאדים במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה.
3. מוסיפים את קוביות הדלעת והגזר, מתבלים בקארי, כמון, פלפל קאיין וקורט מלח ופלפל שחור, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
4. מוסיפים לסיר את ציר הירקות או המים, חלב הקוקוס, המייפל וחמאת הבוטנים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 8-10 דקות.
5. מכבים את האש וטוחנים את המרק במוט בלנדר או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. אפשר להוסיף עוד קצת ציר ירקות או מים לדילול המרק. מגישים מיד, חם.