רכיבים
- 340 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 140 גרם שוקולד לבן, קצוץ
- 1 כוס פיסטוקים, קלויים וקצוצים, מחולקת לשניים
- 3/4 כוס חמוציות, מחולקת לשניים
- מלח גס, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את השוקולד המריר בקערה בינונית חסינת חום. בסיר בינוני, מביאים כ-10 סנטימטרים של מים לרתיחה עדינה; מניחים את הקערה מעל הסיר ומערבבים את השוקולד בעזרת מרית סיליקון, עד להמסה מלאה. בקערה נפרדת, חוזרים על הפעולה עם השוקולד הלבן.
2. מערבבים לתוך השוקולד המריר חצי מכמות הפיסטוקים וחצי מהחמוציות. מורחים את התערובת על התבנית המוכנה, בשכבה דקה ואחידה. מטפטפים מעל את רוב השוקולד הלבן (משאירים כמות קטנה לזילוף הסופי), בעזרת סכין. מפזרים את הפיסטוקים והחמוציות שנותרו, מטפטפים שוב את השוקולד הלבן שנותר ומקשטים במלח הגס.
3. מניחים לשוקולד להתייצב באופן מלא, רצוי במשך לילה. שוברים לחתיכות בגודל ביס טרם ההגשה.