זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 240 גרם אגוזי קשיו, מושרים במים 6-8 שעות, מסוננים ושטופים
- 2 שיני שום
- גרידת קליפה מלימון אחד
- 60 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
- 55 מ"ל מים
- 6 גרם שמרים תזונתיים
- 30 מ"ל שמן זית בכבישה קרה
- מלח
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון, מתבלים במלח לפי הטעם וטוחנים הכל יחד במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
2. מניחים מסננת מעל קערה ועל המסננת מניחים 2 שכבות של בד גבינה. בעזרת כף, מעבירים את התערובת ממעבד המזון למרכז בד הגבינה.
3. אוספים את קצוות בדי הגבינה, סוגרים את החלק העליון, מהדקים כך שהתערובת הופכת לכדור בפנים וקושרים את "הזנב" או סוגרים עם גומייה.
4. מעבירים את הגבינה למקרר למשך 6 שעות לפחות עד לילה שלם, עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי כמו גבינת שמנת.
שומרים את הגבינה מכוסה במקרר עד 3 ימים.