לבצק:
- 3/4 כוס חלב שקדים לא ממותק, מחומם (כ-43 מעלות צלזיוס)
- 7 גרם שמרים יבשים פעילים
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1/2 2 כוסות קמח מנופה
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן צמחי
לפסטו:
- 1 כוס דחוס בתערובת עלי פטרוזיליה ובזיליקום טריים
- 1 כוס דחוס בעלי בייבי
- 1/2 כוס חצאי אגוזי מלך
- 3 שיני שום בינוניות, קצוצות גס
- 1 כפית מלח
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף חומץ בן יין אדום
אופן ההכנה:
הכנת הפסטו:
1. במעבד מזון, טוחנים ב-10 פולסים את כל העלים, אגוזי המלך, השום והמלח עד שהם קצוצים היטב. מוסיפים את שמן הזית והחומץ ומעבדים במשך כ-10 שניות עד שמתקבל מרקם משחתי. מניחים בצד עד לשימוש או שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
הכנת הבצק:
2. בקערת מיקסר, מערבבים את חלב השקדים, השמרים וכף סוכר. ממתינים 5 דקות עד שהתערובת מעלה קצף. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, המלח ו-3 כפות סוכר.
3. מחברים למיקסר וו לישה ויוצקים את השמן לקערה עם תערובת חלב השקדים והשמרים. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ולאחר 5 שניות, שופכים פנימה בהדרגה את תערובת הקמח ונותנים לתערובות להתאחד במשך 3 דקות. מגביהים למהירות בינונית וממשיכים לעבד במשך 5-6 דקות עד שהבצק חלק וגמיש ומתחיל להיפרד מדפנות הקערה, אך עדיין דביק.
4. משמנים קלות קערה בינונית, מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים במשך 40-50 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו ובעל מרקם רך ואוורירי.
5. על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X35 ס"מ.
6. מורחים את הפסטו על כל מלבן הבצק ומגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ומהודקת. חוצים את הרולדה לאורכה - אך לא חותכים עד הסוף, כך שהקצוות יישארו שלמים. מסובבים את קצוות הרולדה כך שתתקבל מעין ספירלה ומעבירים אותה לתבנית מלבנית גבוהה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. אפשר לחצות את הספירלה באמצע ולחלק אותה בין שתי תבניות לקבלת 2 חלות קטנות יותר.
7. מכסים את ספירלת הבצק בניילון באופן רופף, ומתפיחים במקום חמים במשך 30-40 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו וגולש מעט משולי התבנית.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 55 דקות. לאחר 30 דקות מתחילת האפייה, מכסים את התבנית בנייר כסף כדי למנוע עודף השחמה. לאחר האפייה, מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים על רשת במשך 10 דקות ורק אז מחלצים את הבבקה מהתבנית ונותנים לה להצטנן לגמרי על רשת עד להגשה. לחלופין, ניתן לאפות אותה סמוך להגשה ולהגיש אותה חמה.