חלת דבש רכה בצורת כוורת
קרן קדוש וחן קורן עם מתכון לחלה שזועקת דבר אחד: "תכינו אותי עכשיו". מדובר בחלה מבצק מנצח בצורה של חלת דבש - כלומר כוורת. יש מדויק מזה לשולחן ראש השנה? ותתפלאו, היא לא מסובכת בכלל להכנה. המתכון הזה זכה בתחרות מאפים ים תיכוניים שהתקיימה בטורקיה - כך שאתם יכולים להיות בטוחים שהוא מנצח. אתם עדיין כאן?
חסי סגל עם חלה עגולה, רכה, מזוגגת בדבש ועם הפתעה במרכז בדמות תפוח. פרשנות מודרנית ועכשווית ל"תפוח בדבש" המסורתי.
נוהגים לאכול חלות עגולות מראש השנה ועד הושענא רבה כסגולה לשנה שלמה, שהמעגל בה נסגר. בכל שנה חסי סגל מכינה צורה חדשה ומעניינת והשנה היא שינתה לא רק את הצורה, אלא גם את הטעם. במקום מים, היא מוסיפה לבצק חלב שקדים שמעניק לו תחושה חלבית ועשירה ומשתלב נהדר עם הדבש במתיקות עדינה.
לחצו כאן למתכון