רכיבים
- 42 גרם שמרים פעילים או 14 גרם שמרים יבשים
- 1/2 כפית דבש
- 500 גרם קמח כוסמין מלא מנופה
- תערובת של 170 גרם גרעיני חמנייה, 40 גרם זרעי צ'יה, 90 גרעיני פשתן
- 60 גרם שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 600 מ"ל מים
- 5 גרם מלח
- 3 כפות חומץ תפוחים
- 2 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את השמרים, הדבש ו-200 מ"ל מים. נותנים לתערובת לשבת 5 דקות.
2. במקביל, מערבבים בקערה גדולה את הקמח, 170 גרם מתערובת הגרעינים (את השאר שומרים לציפוי), שיבולת השועל, המלח, חומץ התפוחים והחומץ הבלסמי.
3. מוסיפים לתערובת הקמח את תערובת השמרים ובהדרגה מוסיפים עד 400 מ"ל מים - או פחות, תוך כדי שמערבבים במרץ עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ומניחים בצד למשך 60 דקות.
4. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה, יוצרים מהבצק כדורים בגודל שווה, מגלגלים אותם בתערובת הגרעינים לציפוי ומסדרים אותם בתבנית במרחקים שווים. לחלופין, מעבירים את הבצק כולו לתבנית מלבנית גבוהה מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל מתערובת הגרעינים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה עד להזהבה יפה.