מתכון לבייבי סלמון ממולא בירקות:
1 בייבי סלמון שלם במשקל של 2.5-3 ק"ג.
1/2 גמבה אדומה.
1/2 גמבה צהובה.
1/2 פלפל ירוק.
1 גזר חתוך לגפרורים דקים.
4 שיני שום קצוצות.
מלח, פלפל.
1/2 צרור כוסברה.
1 לימון מפולט.
1 לימון סחוט.
שמן זית.
אופן ההכנה:
מניחים בכלי את כל הירקות פרוסים דק. מתבלים ומוסיפים את הלימון המפולט ואת עשבי התיבול. ממלאים את בטן הדג במילוי הירקות והלימון, ומניחים את הדג בצורה שבה נרצה להגיש את הדג.
מזלפים מעל הדג שמן זית ולימון ומתבלים גם מבחוץ במלח ומעט פלפל גרוס. אופים בתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה.
מתכון לשעועית ירוקה במחבת
3-4 כוסות שעועית טרייה.
2-3 כפות שמן זית.
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק.
2 כפות שומשום.
אופן ההכנה:
חולטים במים חמים את השעועית קלות ומסננים.
מחממים את השמן במחבת טפלון ומטגנים במשך 2-3 דק', מוסיפים את הרוטב צילי ומערבבים, מבשלים יחד 3 דק', מוסיפים את השומשום מערבבים ומגישים חם.
מתכון לסלט אבוקדו עוקצני
2 אבוקדו גדולים.
1 גמבה אדומה קצוצה.
3 שיני שום קצוצות.
2 כפות חומץ.
1 כפית מחוקה מלח.
1/2 לימון סחוט.
אופן ההכנה:
חותכים את האבוקדו לקוביות בינוניות, מוסיפים את הגמבה, השום, חומץ, מלח והלימון ומערבבים היטב. משרים את הסלט לפני ההגשה.
פורים שמח!