רכיבים
- גבינת פרמזן מגורדת
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן הכנת סלסילות גבינה אפויות:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. על התבנית, יוצרים תלוליות גבינת פרמזן - כל אחת 1/4 כוס - ברווחים גדולים כמה שאפשר, משטחים אותן לעיגול מדויק עד כמה שאפשר בקוטר 12 ס"מ, ואם רוצים, מפזרים מעל פלפל שחור.
3. אופים במשך 6-7 דקות, עד שהגבינה נמסה וזהובה בקצוות, אך העיגולים גמישים לעיבוד.
4. עובדים מהר לפני שהגבינה תתקשה: הופכים תבנית מאפינס עם שקעים קטנים, ועוטפים כל שקע הפוך בעיגול גבינה חם. לאחר שהגבינה תתקרר, היא תתקשה ותהפוך לסלסילה מתוקה.
אופציה נוספת: לאפות עיגולי גבינה גדולים יותר ולהפוך אותם על קערה גדולה יותר.
5. מחלצים בזהירות את הסלסילות המוכנות, ממלאים אותן בסלט טרי או כל מילוי מקורי אחר ומגישים לאורחים או משגרים בצלופן מרשרש כמשלוח מנות אלגנטי ואכיל לגמרי.