מתכון: חזה בקר בתנור לצד תפודים

שבת של ערב פורים, השפית מורן פינטו עורכת מדור 'אוכל' בכיכר השבת מגישה מתכון מיוחד לחזה בקר בתנור לצד תפודים אפויים, ההכנה קלה, והטעם נהדר (אוכל, מתכונים)

|
5
| כיכר השבת |
בקר (צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

המצרכים לחזה בקר בתנור

  • נתח חזה בקר במשקל 1.5 ק״ג
  • 2 כפות חרדל
  • 3 כפות טאריאקי
  • 3 כפות רוטב סטיה
  • כפית מחטי רוזמרין
  • מלח
  • פלפל
  • 10 שיני שום כתושות
  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד.
  • 1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה של חזה בקר בתנור;

  • מחממים תנור ל-140 מעלות
  • מניחים את הנתח בתבנית חסינת אש.
  • בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב, ומעסים את הנתח משני צדדיו.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף.
  • מכניסים לתנור לאפיה של שעתיים.
  • כשהנתח מוכן מצננים מעט ופורסים לפרוסות דקות מאוד.
  • את הרוטב שהצטבר בתבנית מעבירים לסיר קטן ומרתיחים.
  • להסמכת הרוטב מוסיפים את הקורנפלור כשהוא מהול במים, ומבשלים עד הסמכה.
  • מגישים לצד תפודים אפויים.

שבת שלום ופורים שמח

Mpinto166@gmail.com

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
אפשר משהו אחר.
הנדי
3
אשמח לקבל מתכונים הם פשוט מרגשים
רבקה
2
כמו רוסטביף זה יותר טעים.
מוטי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות