המצרכים לחזה בקר בתנור
- נתח חזה בקר במשקל 1.5 ק״ג
- 2 כפות חרדל
- 3 כפות טאריאקי
- 3 כפות רוטב סטיה
- כפית מחטי רוזמרין
- מלח
- פלפל
- 10 שיני שום כתושות
- 5 כפות שמן
- 1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד.
- 1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה של חזה בקר בתנור;
- מחממים תנור ל-140 מעלות
- מניחים את הנתח בתבנית חסינת אש.
- בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב, ומעסים את הנתח משני צדדיו.
- מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מכניסים לתנור לאפיה של שעתיים.
- כשהנתח מוכן מצננים מעט ופורסים לפרוסות דקות מאוד.
- את הרוטב שהצטבר בתבנית מעבירים לסיר קטן ומרתיחים.
- להסמכת הרוטב מוסיפים את הקורנפלור כשהוא מהול במים, ומבשלים עד הסמכה.
- מגישים לצד תפודים אפויים.
שבת שלום ופורים שמח