בעקבות המצב הביטחוני, הטראומה ממתקפת הפתע של חמאס והמלחמה בישראל, אנשים רבים רוצים להוציא רישיון לנשק.
>> למגזין המלא - כנסו
הדבר לכשעצמו ראוי לדיון - האם כדאי שאזרחים יסתובבו ברחובות עם נשק או לא, כמו גם השאלה הכל כך חשובה, מה כדאי להורים לילדים לעשות. מצד אחד נשק נועד על מנת להגן עלינו ועל יקירנו מבחינת 'אם אין אני לי – מי לי', כפי שראינו בארצנו הקטנה שלרוב מי שמנטרל מחבלים הינם אזרחים בעלי רישיון נשק, ומצד שני, לאדם מהשורה, לא כדאי לשאת עליו נשק. מספיק סיפורים שמענו על פליטות כדור, אנשים שברגע אחד של כעס ואיבוד הדעת – עשו מעשים שלא יכלו לעשות אם לא היה להם נשק.
כך או כך, מה שלא תחליטו, ביקשנו ממומחה לנשיאת נשק לפרט באוזנינו את תהליך הוצאת הנשק לצד כמה הוראות בטיחות מצילות חיים.
רוצים להוציא נשק? תקראו את הוראות הבטיחות
"לאורך השנים למדתי רבות על נשק אישי", פותח המומחה לנשק איתו אנו משוחחים את דבריו, "וכשהבנתי שהרבה אנשים נמצאים עכשיו בהליכי הוצאת נשק – אמרתי שכדאי יהיה לקבץ את הטיפים והוראות הבטיחות שאספתי לתועלת הרבים ולהצלת חיים כפשוטו".
אתה בעד שאזרחים יישאו נשק?
"אני לא נוקט עמדה. אוכל לומר שאם יש אנשים מיומנים ואחראיים, אז יש סיבה ושיקול לעשות את זה. לא יודע אם כולם צריכים לשאת נשק, אבל מי שהמדינה מאפשרת לו - אז זה צעד ששווה לשקול".
בד בבד, באותה נשימה, המומחה עובר לדבר על ההנחיות החשובות לפני הוצאת נשק: "המטרה שלנו להציל חיים ולהגן על עצמנו ומשפחתינו. לכן, חשוב לשמור שלא נינזק ויצא שכרו בהפסדו.
"בשלב הראשון שצריך לזכור, להיות עם תודעת בטיחות עמוקה. נשק זה לא משחק. ירי לא מכוון זו תופעה מצערת שאנשים מתים ממנה ואם אין מודעות עדיף לא לעשות בכלל רישיון נשק.
"מי שלא מסוגל להתנהל באחריות ובזהירות שלא יביא על עצמו את הצרה הזאת. כי בשבילו זה בדיוק מה שזה יהיה – צרה".
כאן המומחה מדגיש: "את החובה החוקית תקבלו באימונים ובחידושי נשק, אני מקבץ מהזווית שלי את הנקודות הקריטיות הנוספות שלאו דווקא שיאמרו לכם בעת הוצאת הנשק".
הנשק לא 'תכשיט'
"יש להוציא את התפיסה הרווחת, בקרב צעירים בעיקר, שהנשק הוא 'תכשיט' שמראים לחבר'ה. 'תביא למשש', 'תביא לדרוך אותו', מבקשים חברים ואין להיענות לבקשתם בשום אופן. כמעט כל פליטות הכדור זה כשיושבים עם החבר'ה ומעבירים מיד ליד את האקדח. לכן פשוט לא לעשות את זה ולא להראות את האקדח לאף אחד.
"אם מישהו רוצה ללמוד על אקדח ולהבין גדלים, דגמים, דריכת נשק ועוד - שילך למטווח ויבקש מהם שיראו לו את מה שהוא רוצה והם יעשו זאת בהתאם לנהלים והרצון שלהם".
להתאמן בלי תחמושת
"השלב השני שצריך לעשות", ממשיך המומחה, "במידה ואתם רוצים להתאמן 'על יבש' בבית, כמו להוציא, לשלוף ולדרוך, חשוב לשים לב שהתחמושת לא תהיה בכלל בהישג יד.
"ייתכן מצב בו מישהו מתאמן והוא שם בצד את התחמושת ואז הוא הניח את האקדח לשניה ואחר כך הוא מחזיר את המחסנית ושוכח שהוא חיבר הכל ויש לו מחסנית בתוך האקדח, אז הוא עשוי להמשיך להתאמן וכמעט בלתי נמנע שתתרחש פליטת כדור. לכן חשוב שהתחמושת תהיה מחוץ לחדר עם דלת סגורה. נקודה".
לא לכוון לאדם
"הדגש השלישי הוא לא לכוון את האקדח לעולם כלפי אף אחד אם אתה לא מתכוון להריגה, במידה וזה נצרך וחוקי", ממשיך המומחה בטיפים שמצילים חיים, "לעולם לא לכוון על אף אחד אף פעם אם זה לא למטרה להרוג. אלא לעשות על קיר או ארון גדול על מנת שלא יחזיר רסיסים.
"הדגש חשוב: בעת שמנקים ופורקים את הנשק יש לעשות זאת על קיר או חומה בטוחה. לא כל קיר בטוח. גבס או עץ יכול להחזיר רסיסים".
פניות נפשית
המומחה עובר להדגש הרביעי: "לא להתעסק באקדח כשאין את הפניות הנפשית והפיזית. כמו לדוגמה כאשר הילדים באזור, או באמצע נהיגה. בקיצור, כאשר המוח לא פנוי לזה פשוט לא לגעת באקדח. כדאי להשאיר בנרתיק – זה המקום הבטיחותי ביותר עבורו.
רק עליך או בכספת
"תמיד להשאיר את האקדח או עליך או בכספת. לא בשום מקום אחר. קל להשאיר אקדח בכל מקום ואז חלילה האקדח נשאר לילה שלם על השולחן או במקלחת".
"ושוב", מדגיש המומחה, "את כל ההדרכה המלאה תקבלו בעת הליך הוצאת הרישיון ולא באתי אלא להוסיף ולחדד הנחיות בטיחות".
איך מוציאים רישיון נשק? שלב אחר שלב
כעת, עובר המומחה להסביר איך עובד הליך הוצאת רישיון נשק. "ראשית יש תבחינים. האם המבקש עמוד בכלל בדרישות, אחרת אין למה לנסות ולבקש. זה או שכן או שלא. זה לא נתון למשחק.
"יש תבחינים באתר של משרד לביטחון פנים. שם גם יש סימולטור. בהנחה שהמבקש זכאי יש את הטפסים הרלוונטיים אותם צריך להגיש: הצהרת בריאות חתומה על ידי רופא משפחה שמכיר אותך, ללוחמים – אישור לוחם, ולמתנדבים – אישור ממקום ההתנדבות.
"מצרפים צילום תעודת זהות ושולחים בצורה מקוונת למשרד לביטחון פנים.
"הם שולחים הודעה שהם קיבלו את הפניה והם פונים לבקש חוות דעת ממשרד הבריאות והמשטרה. לאחר כמה שבועות, פחות או יותר, קובעים ריאיון (כרגע הוא טלפוני) בו מדברים איתך על מנת להבין אותך. לאחר מכן תקבל אישור לגשת למטווח לבצע אימון ראשוני ולרכוש כלי ירייה".
המומחה ממשיך ומפרט מה קורה במטווח: "אתה מתאם עם המטווח מתי להגיע, עוקב אחרי הוראותיהם. שם כבר ניתן לשלם על הנשק. הם שולחים את האישורים שביצעת את האימון למשרד לביטחון פנים, וכעבור יומיים הוא יודיע לך שאתה רשאי לאסוף את התחמושת שלך.
"את ההשתדלות אנחנו עושים, אך כולנו תקווה שלא נצטרך להשתמש בנשק לעולם ואך טוב וחסד ירדפונו כל ימי חיינו ונזכה לגאולה תכף ומיד ממש", חותם המומחה ולנו לא נותר לענות אמן מכל הלב.
יודגש: המידע בכתבה להעשרה בלבד, ואין לראות בו ייעוץ בטיחותי, משפטי, חוקי או כל ייעוץ אחר. המשתמש במידע שבכתבה עושה זאת על דעתו בלבד. האתר איננו נושא באחריות לאף פעולה שיעשה אדם בעקבות הכתבה.