כיכר השבת
מה אוכלים היום?

גם לספרדים: בייגל עם שמנת ו"סלמון" מעושן

תחליף מושלם לסלמון מעושן ששווה לכם לנסות, גם אם אתם לא מקפידים שלא לאכול דגים וחלבי ביחד או שעברתם לצמחונות / טבעונות. הגזר מחליף כאן את הסלמון ומצליח להיות דומה גם במראה וגם בטעם (מתכונים, אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
סלמון מעושן טבעוני שעשוי מגזר (צילום: Pille R. Priske on Unsplash)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 גזרים גדולים, לא מקולפים אך שטופים היטב
  • שמן זרעי ענבים
  • 3 כפות מים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית חומץ יין לבן
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מניחים את הגזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זרעי ענבים ואופים במשך 40 דקות או עד שהם רכים. מוציאים מהתנור ומניחים לגזרים להצטנן.

2. בקערה גדולה, מערבבים את המים, רוטב הסויה, החומץ, הפפריקה, המלח והפלפל השחור.

3. מקלפים את הגזר ואז ממשיכים "לקלף" אותו בעזרת הקולפן כדי לקבל רצועות דקות מאוד וארוכות.

4. מניחים את הרצועות בקערת המרינדה, מכסים ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אהבתי
רעיון ממש יפה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות