רכיבים
- 60 גרם חמאה לא מלוחה
- 1 בצל צהוב בינוני (או 2 קטנים), חתוך לקוביות קטנות
- 340 גרם פטריות פורטבלו קטנות (כולל הרגל), קצוצות
- 2 כפות קמח, מנופה
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור
- 500 גרם בצק עלים קר, לאחר שהופשר במקרר
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב על אש בינונית, ממיסים את החמאה. מקפיצים את הפטריות והבצל כ-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל הנוזלים מתאדים.
2. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הקמח ומבשלים במשך 30-60 שניות, תוך ערבוב מתמיד (כדי להיפטר מטעם הקמח).
3. מוסיפים את השמנת ומבשלים במשך 1-3 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהתערובת מסמיכה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור, אם צריך. מעבירים את התערובת לצלחת ומצננים אותה לחלוטין.
4. מרדדים את בצק העלים לריבוע בגודל 25X25 ס"מ, ואז חותכים אותו ל-50 ריבועים.
5. מניחים מתערובת הפטריות והבצל במרכז כל ריבוע בצק, ואז מצמידים את פינות הריבוע כדי ליצור מעין "שק" או "צרור". מכניסים כל אחד לתבנית שקעים למיני מאפינס.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.