העולם מתחלק לשניים: אנשים שמחכים להימלט מהקיץ לזרועותיו המנחמות של החורף ואנשי הקיץ (מי אתם?). כך או כך, מחקר חדש הצליח להוכיח שדיכאון החורף עליו אנשי הקיץ מדברים - שריר וקיים. מתברר שבהשוואה לעונות הסתיו והחורף, אנשים סובלים פחות ממצוקות וקשיים נפשיים בעונת הקיץ.
במסגרת המחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת הרפואי Journal of Affective Disorders Reports, חוקרים מאוניברסיטת בינגהמטון בניו יורק עקבו אחר הרגלי השינה, התזונה והפעילות הגופנית של המשתתפים שהיו בטווח גילים רחב. וכן, אספו מידע לגבי מצבם הנפשי של משתתפי המחקר. איסוף הנתונים ארך שנתיים במהלך חודש אחד בעונת הקיץ וחודש אחד בעונת הסתיו-חורף.
מממצאי המחקר עולה כי ישנו קשר בין תזונה איכותית, שינה טובה ופעילות גופנית למצב נפשי משופר. בזמן חילופי העונות, נרשמו אצל המשתתפים שינויים תזונתיים ושינויים במצב הנפשי. רובם הפגינו מצב נפשי טוב יותר בזמן הקיץ ורמות מצוקה נפשית גבוהות יותר בזמן החורף.
המחקר הגיע למסקנה נוספת ומעניינת: תזונה, שינה ופעילות גופנית תורמות רבות למצב נפשי יציב, מאוזן וטוב - ושלושתן משפיעות זו על זו. כלומר, אם אנחנו רוצים להתאמן יותר, לשפר את התזונה או את איכות השינה - אנחנו יכולים להתחיל בלשפר את אחת משלושתן ושתי המשימות האחרות יהפכו לקלות יותר ומשם אנחנו על הדרך הסלולה למצב נפשי טוב יותר.