מחקר קטן שפורסם בכתב העת "Journal of Nutritional Science" מצא כי אכילת ארוחת בוקר 90 דקות מאוחר יותר וארוחת ערב 90 דקות מוקדם יותר מהזמנים הטיפוסיים בהם נהוג לאכול, תועיל להפחית שומן גוף.
החוקרים בדקו 16 מתנדבים במשך 10 שבועות וחצו אותם לשתי קבוצות נפרדות.
הקבוצה הראשונה שינתה את זמני הארוחות שלה, כאמור, והשנייה אכלה לפי לוח הזמנים הרגיל שלה. לא נדרשו שינויים אחרים, כך שהמשתתפים במחקר יכלו להמשיך לאכול את אותם מאכלים שנהנו מהם תמיד. המשתתפים סיפקו דגימות דם לפני ואחרי המחקר והשלימו שאלונים על התזונה שלהם.
בסוף 10 השבועות, החוקרים גילו כי אנשים ששינו את זמני האכילה שלהם, איבדו יותר שומן גוף בהשוואה לאלה שלא. עם זאת, לא היו שינויים משמעותיים במשקל הגוף.
אז מה גרם לירידה זו בשומן?
החוקרים לא מצאו סיבה חד משמעית, אך גילו כי אנשים ששינו את זמני האכילה שלהם, צרכו פחות קלוריות משום שהיה להם פחות זמן לנשנוש חטיפים ולשתיית אלכוהול. מחקרים קודמים הראו גם כי אכילה בלילה יכולים להעלות את רמות האינסולין, מה שגורם לגוף לאגור שומן.