רכיבים
- 2 שוקי טלה צעיר עם עצם במשקל 1.5 ק"ג כל אחד, נקיים ושטופים (או שוק אחד, תלוי במספר הסועדים)
למרינדה:
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות מלח גס
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות פפריקה מעושנת או רגילה
- 5 ענפים טריים של רוזמרין או תימין
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 2 ראשי שום, לא מקולפים, שטופים היטב וחצויים לשניים לרוחב
אופן ההכנה:
שוק טלה אחד במשקל 1.5 ק"ג = 8 מנות
שימו לב: זמן ההכנה אמנם קצר, אך זמן ההשריה הוא 12 שעות וזמן הצלייה הוא 5 שעות
1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה עד לקבלת רוטב אחיד.
2. מניחים את שוקי הטלה בתבנית, יוצקים מעל את המרינדה ומעסים היטב ביד, כך שהמרינדה תחדור לבשר.
3. מניחים את ראשי השום החצויים בין שוקי הטלה.
4. מכסים את התבנית עם 2 ניירות אפייה ו-2 שכבות של נייר כסף, מהדקים את הקצוות ואוטמים היטב. מכניסים את התבנית למקרר להשריה למשך 12 שעות (לילה שלם).
5. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומכניסים את התבנית לתנור (עם הכיסויים) למשך 5 שעות. ב-30 הדקות האחרונות של הצלייה, מסירים את הכיסויים כדי ששוקי הטלה יקבלו גוון שחום יפה ומדי פעם יוצקים עליהם את רוטב המרינדה שהצטבר בתבנית כדי לשמור על עסיסיות.