זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק"ג עגבניות שרי
- 800 גרם סוכר
- 1/2 1 כוסות מים
- קמצוץ הל טחון
- 1/2 לימון לא מקולף, שטוף היטב ופרוס דק
אופן ההכנה:
1. בעזרת סכין חדה, חורצים איקס בתחתית של כל עגבניית שרי.
2. מניחים בסיר את כל העגבניות, שופכים עליהן את הסוכר, מפזרים מעל את ההל ויוצקים את המים על הכל. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה וחצי-שעתיים תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל מרקם ריבה סמיך (השגיחו מקרוב על הריבה בזמן הבישול).
3. יוצקים את הריבה לצנצנת זכוכית מעוקרת, אוטמים היטב ושומרים במקרר בין שימוש לשימוש. השתדלו לא להשאיר את הריבה זמן רב מחוץ למקרר, כיוון שאז היא תתקלקל מהר יותר.