רכיבים
- נתח אסאדו עם עצם במשקל 2.5 ק"ג
למרינדה:
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות סילאן
- 1/2 כפית דבש
- 1 כף תימין
- 1 כף גדושה מלח גס
- 8 שיני שום, קלופות
- 8 בצלצלי שאלוט קטנים, קלופים
- 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות (לא חובה)
אופן ההכנה:
שימו לב: זמן ההכנה אינו כולל את זמן הצלייה בתנור
1. שוטפים היטב את הנתח ומייבשים בעזרת טפיחות קלות עם נייר סופג.
2. בקערה, מערבבים את שמן הזית, החרדל, הפלפל השחור, המלח הגס, הסילאן, הדבש והתימין.
3. מניחים את הנתח בתבנית מרופדת בנייר האפייה. יוצקים מעל את המרינדה ומעסים בידיים, כך שהנתח יהיה מצופה היטב. נועצים את שיני השום בשלמותן בחלק העליון של הנתח ומפזרים סביב את השאלוט, ואם רוצים, גם ריבועי בטטה.
4. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו 2 ריבועי נייר כסף גדולים (בגודל של נייר האפייה), ואוטמים היטב את התבנית.
5. צולים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 6 שעות. בחצי השעה האחרונה של הצלייה, מסירים את הכיסוי מהתבנית כדי שהבשר "ישתזף".