רכיבים
- 15 עגבניות בשלות
- 10 שיני שום
- 2 פלפלים חריפים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כף גדושה פפריקה בשמן
- 1 כף סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
אופן ההכנה:
1. מקלפים את העגבניות וקוצצים אותן לקוביות.
2. קוצצים דק את השום וחותכים את הפלפלים לחתיכות בגודל בינוני-קטן, אך לא יותר מדי קטן.
3. מעבירים לסיר את העגבניות, השום והפלפלים, מבשלים על אש בינונית וכל כמה דקות מערבבים בכף עץ. מבשלים במשך שעה ואף יותר, עד שכל הנוזלים מתאדים לגמרי ומתקבל רכז עגבניות סמיך שמעלה בועות מתנפצות.
4. מוסיפים לעגבניות את הסוכר, הפפריקה והמלח, מערבבים ומוסיפים את השמן. מנמיכים לאש קטנה, מבשלים במשך 10 דקות נוספות ומסירים מהאש.