לכבוד שבת

מתכון למטבוחה עם בצל מטוגן של אושרית אברג'יל

סעודת שבת אינה שלמה בלי הרבה סלטים, רצוי כאלה עסיסיים שאפשר לטבול בהם את החלה שוב ושוב, ביניהם מככבת בדרך כלל המטבוחה - גם לה מגיע מעט גיוון. הבצל המטוגן כאן מעניק לה טוויסט ייחודי שלא הכרנו קודם (מתכונים לשבת, אוכל)

|
3
| כיכר השבת |
מטבוחה עם בצל מטוגן (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5-6 כפות שמן
  • 1/2 גמבה, קלופה וקצוצה
  • 1/2 פלפל חריף, קצוץ
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4 עגבניות, קלופות וקצוצות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כפית סוכר
  • קורט מלח
  • מעט כמון

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הגמבה והפלפל החריף. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר, הפלפל השחור, השום והפפריקה ומערבבים. מוסיפים גם את העגבניות.

2. מטגנים על אש גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15 דקות. בעזרת מזלג או מועך פירה, מועכים את העגבניות, מתבלים במלח ומעט כמון ומבשלים עוד כמה דקות, עד לבעבוע עדין.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
חחח מטבוחה חיבת להיות כמה שעות על הגז להוסיף כמון יוצאת כמו ריבה
2
לצאת מהקופסה???? למתכון כאן אין שום קשר למטבוחה והוא סלט אחר לגמרי. בטוחה שגם טעים ואכין אותו. תודה
1
יצא מעדן!
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות