רכיבים
- 2 כפיות שמן זית
- 2 שאלוט קטנים, קצוצים דק
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות
- 3 כוסות מים
- 2 עלי דפנה
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 2 מלפפונים, חתוכים לקוביות
- 6 צנוניות קטנות, חצויות ופרוסות דק
- 1/4 כוס + 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
- 3 כפות מיץ ליים / לימון טרי
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
- 1/2 1 כפיות מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים את השאלוט ומטגנים במשך 2-3 דקות תוך ערבוב, עד שהשאלוט מתחיל להתרכך. מוסיפים את פרוסות השום ומבשלים עוד 30 שניות.
2. מוסיפים את העדשים, המים, עלי הדפנה והפלפל. מביאים לרתיחה מהירה על אש גבוהה ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20-30 דקות או עד שהעדשים רכות, אך לא מתפרקות. מוסיפים עוד מים לפי הצורך כדי לוודא שהעדשים מכוסות בנוזלים.
3. מסירים מהאש, מסננים את העדשים ומוציאים את עלי הדפנה. מעבירים את העדשים לקערה בינונית ונותנים להן להצטנן לחלוטין.
4. מוסיפים לעדשים את המלפפונים, הצנוניות והפטרוזיליה, מתבלים במיץ ליים / לימון, שמן זית, חומץ ומלח, מערבבים ומשפרים תיבול אם צריך. ניתן לשמור את הסלט בכלי אטום במקרר 3-4 ימים והטעם שלו אפילו משתפר אחרי יום או שניים.