רכיבים
- 2 צרורות פטרוזיליה
- 1/4 כוס בורגול
- 2 עגבניות בינוניות, קצוצות
- 1 מלפפון בינוני, חתוך לקוביות
- 4-5 ענפי בצל ירוק, קצוצים
- 1 לימון
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת סלט טאבולה:
צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב:
1. שוטפים את הפטרוזיליה 3 פעמים באמצעות הטבעה בקערת מים קרים - שמוחלפים בכל פעם.
2. מניחים את הפטרוזיליה על מגבת נקייה, מגלגלים אותה בפנים ומעבירים למקרר לייבוש למשך שעה אחת לפחות עד לילה שלם.
3. משרים את הבורגול במים קרים במשך 15-20 דקות. במקביל, מסירים את עלי הפטרוזיליה הבלויים והבעייתיים וקוצצים אותה דק דק - רק את העלים, ללא הגבעולים.
4. מסננים את הבורגול, ומערבבים בקערה יחד עם עלי הפטרוזיליה הקצוצים, העגבניות, המלפפון והבצל הירוק.
5. סוחטים מעל את הלימון, יוצקים את שמן הזית, מערבבים היטב ומעבירים למקרר למשך 2-3 שעות, עד להגשה. סמוך להגשה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.