זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 שיני שום, כתושות
- 3/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה גס
- 3/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
- 1 כפית כמון
- 1 כפית גרגרי חילבה
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
אופן הכנת טחינה ירוקה בתיבול פיקנטי עשיר ובריא:
1. במעבד מזון, טוחנים יחד את השום, הכוסברה, הכמון, החילבה ו-2 כפיות מלח עד שמתקבל מרקם הדומה לפסטו (או סחוג). מוסיפים את הטחינה ומיץ הלימון ומעבדים במשך 30 שניות עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד בגוון אפור.
2. בהדרגה, מוסיפים למעבד המזון (שעדיין פועל) 3/4 כוס מים או מעט יותר, עד לקבלת מרקם סמיך אך נוזלי (כמו שמנת חמוצה) בצבע ירוק בהיר. מתבלים במלח לפי הטעם.
הטחינה יכולה להישמר 6 שעות בטמפרטורת חדר או עד יום אחד במקרר כשהיא מכוסה היטב.