רכיבים
- 5 נתחי פילה סלמון טריים
- 1 ראש חסה אייסברג
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 עגבניות תמר מוצקות
- 1 בצל סגול קטן
- 1/2 פלפל חריף
- לרוטב:
- 3 כפות מיונז
- 2 כפות חומץ טבעי
- 3 שיני שום
- 1 כפית שטוחה תימין יבש
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת סלט ירוק וסלמון:
רגע לפני: מנת פתיחה נהדרת לשולחן השבת: מתכון לסלט ירוק עם קוביות סלמון חם ברוטב שום פיקנטי שבינינו, טעים לאכול גם כארוחה קלילה אך משודרגת בסתם יום של חול או כשהאורחים כבר ממש בדלת. כמה פשוט, ככה מרשים.
בגדול, חותכים מראש את הירקות, מערבבים את הרוטב בכלי נפרד ומזהיבים קלות את הסלמון. ממש סמוך להגשה, מאחדים בקערה גדולה את כל המרכיבים ומגישים כשהסלמון חם.
• חותכים את נתחי הסלמון לקוביות בגודל 5X5 ס"מ.
• מחממים מחבת פסים ומזהיבים היטב את קוביות הסלמון מכל צד. מוציאים ומעבירים לכלי סגור.
• חותכים גס את החסה, פורסים לרבעים את העגבניות, קוצצים את הכוסברה והפלפל הירוק ופורסים לטבעות דקות את הבצל.
• הכנת הרוטב: כותשים את שיני השום, ומערבבים בכלי יחד עם המיונז והתימין.
• סמוך להגשה, מערבבים בקערה גדולה את הירקות החתוכים, מניחים עליהם את קוביות הסלמון, יוצקים את הרוטב מעל ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!