רכיבים
- 2 חצילים
- 2 בצלים גדולים
- 100 גרם אגוז מלך
- 3 ביצים קשות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת ממרח חצילים ואגוזי מלך:
רגע לפני: שילוב טעמים מנצח שתתקשו להיפרד ממנו בקלות: מתכון לממרח חצילים ואגוזי מלך, טפנד רך במרקם קרמי מענג. כדאי להכין כמות גדולה לפני שבת, ולשדרג את הכריך בימי החול.
• חותכים את החצילים לאורכם לשני חלקים שווים. זורים עליהם מלח, ומניחים אותם להגיר נוזלים במשך 30 דקות עד שעה.
• קוצצים דק את הבצלים ומטגנים על להבה נמוכה ככל הניתן, עד שהבצל הופך לשקוף ומעט זהוב.
• סוחטים את החצילים מהנוזלים. מחממים שמן במחבת, ומטגנים אותם עד להשחמה.
• טוחנים קלות את אגוזי המלך במעבד מזון, או עם פטיש שניצלים. שיהיו קצוצים בגסות, אך לא יהפכו לאבקה.
• מעבדים במעבד מזון את האגוזים הקצוצים, יחד עם הבצל המטוגן, בשר החצילים - ללא הקליפה, הביצים, השמן והתיבול, עד לקבלת תערובת אחידה ומרקם חלק.