לכבוד שבת

חריף אש: מתכון לסלט משוויה מרוקאי

בנבחרת הסלטים המרוקניים, סלט המשוויה תופס ללא ספק את אחד המקומות הראשונים. לשרוף, לקצוץ ולתבל היטב - זה הסוד שמשלב בין מתיקות הירקות לחריפות הטובה של הסלט (מתכונים, אוכל)

|
3
| כיכר השבת |
סלט משוויה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקשה
פרווה

רכיבים

  • 6 פלפלים אדומים
  • 3 פלפלים חריפים
  • 1 חציל גדול
  • 4 עגבניות
  • 6 שיני שום גדולות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כף מלח

אופן ההכנה:

רגע לפני: בנבחרת הסלטים המרוקניים, אין ספק שסלט המשוויה תופס את אחד המקומות הראשונים. לשרוף, לקצוץ ולתבל היטב - זה הסוד שמשלב בין מתיקות הירקות לחריפות הטובה של הסלט.

• קולים על אש גלויה את כל הירקות - הפלפלים, החציל והעגבניות בשלמותם, עד שהקליפה נחרכת ומשחירה היטב.

• מעבירים לשקית וסוגרים כך שהירקות "יזיעו", וכך יהיה קל יותר לקלף אותם.

• מסירים את הקליפה השחורה כולה מהירקות.

• קוצצים דק דק בסכין חדה את כל הירקות, ומעבירים לקערה.

• כותשים את שיני השום, ומוסיפים לקערת הירקות הקצוצים. מתבלים בשמן הזית והמלח, ומערבבים היטב.

אופן ההגשה: חם או קר. הסלט נהדר לשולחן השבת, או כתוספת לארוחה בסגנון פיקנטי. ניתן לשמור את הסלט במקרר כשהוא בכלי אטום עד שבוע וחצי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
זה סלט טונסאי ששמים בפריקסה שהוא נקרא גם סדוויץ׳ טוניסאי
2
רק שאלה: אין לי תנור בישול על גז אז אפשר לצלות את הירקות בתוך תנור חשמלי רגיל? אני מכינה סלט דומה כבר 40 שנה בערך רק שאת הירקות אני חותכת לקוביות ומטגנת על מחבת בלי כל הצרמוניה של השריפה על האש. הטעם הוא אחר אבל הסלט דומה. לא ידעתי כל השנים שקוראים לזה משוויה. למדתי את זה פעם משכנה רומניה ועכשיו למ
1
סלט משוויא הוא לא מרוקאי הוא טוניסאי. סלט משוויא הוא ללא חצילים המתכון הוא סלט אבל לא משוויא.
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות