רכיבים
- 6 פלפלים אדומים
- 3 פלפלים חריפים
- 1 חציל גדול
- 4 עגבניות
- 6 שיני שום גדולות
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כף מלח
אופן ההכנה:
רגע לפני: בנבחרת הסלטים המרוקניים, אין ספק שסלט המשוויה תופס את אחד המקומות הראשונים. לשרוף, לקצוץ ולתבל היטב - זה הסוד שמשלב בין מתיקות הירקות לחריפות הטובה של הסלט.
• קולים על אש גלויה את כל הירקות - הפלפלים, החציל והעגבניות בשלמותם, עד שהקליפה נחרכת ומשחירה היטב.
• מעבירים לשקית וסוגרים כך שהירקות "יזיעו", וכך יהיה קל יותר לקלף אותם.
• מסירים את הקליפה השחורה כולה מהירקות.
• קוצצים דק דק בסכין חדה את כל הירקות, ומעבירים לקערה.
• כותשים את שיני השום, ומוסיפים לקערת הירקות הקצוצים. מתבלים בשמן הזית והמלח, ומערבבים היטב.
אופן ההגשה: חם או קר. הסלט נהדר לשולחן השבת, או כתוספת לארוחה בסגנון פיקנטי. ניתן לשמור את הסלט במקרר כשהוא בכלי אטום עד שבוע וחצי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!