רכיבים
- 5 תפוחי אדמה (רצוי עם קליפה אדומה)
- 1 כף חרדל גרגירים
- 1 בצל סגול
- 10 מלפפונים חמוצים ננסיים או 5 מלפפונים חמוצים בינוניים ומוצקים
- 2 כפות מיונז
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
• קלפו את תפוחי האדמה, הניחו אותם בסיר והוסיפו מים עד לכיסוי מלא. מבשלים את תפוחי האדמה במשך כ-20 דקות לפחות, עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. לאחר מכן, מסננים היטב את תפוחי האדמה ומניחים אותם בצד.
• עד שתפוחי האדמה יתקררו, פרסו את הבצל הסגול לרצועות דקות, והניחו בקערת ערבוב. בחרתם במלפפונים חמוצים ננסיים? חצו אותם לרוחב והוסיפו לקערה. אם יש לכם מלפפונים חמוצים בינוניים, חתכו אותם לקוביות.
• וודאו שתפוחי האדמה אינם חמים (אחרת הם עלולים להתפרק וחבל), חתכו אותם לקוביות שוות והוסיפו לקערה.
• מתבלים את התערובת במלח ופלפל, מוסיפים את המיונז והחרדל ומערבבים היטב הכל יחד.
אופן ההגשה: ניתן לפזר מעל בצל ירוק קצוץ שישדרג את הטעם והמראה.