רכיבים
- 3/4 כוס קינואה
- 1/2 בצל, טחון דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 סלקים בינוניים, קלופים ומגוררים
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 3 ביצים, טרופות קלות
- 1 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס גבינת עיזים מפוררת
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן, משלבים את הקינואה עם כוס מים. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית-גבוהה ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד שהקינואה ספגה את כל הנוזלים, במשך 20-25 דקות.
2. יוצקים את הקינואה על תבנית עם נייר אפייה ומורחים לשכבה אחידה, להתקררות מעטה, במשך 5-10 דקות.
3. בקערה בינונית, מערבבים את הקינואה שהתקררה עם הבצל, השום, הסלק, הפרמזן, הביצים ופירורי הלחם, לאיחוד. מתבלים את התערובת במלח ופלפל. מחלקים את התערובת ל-8 קציצות בגודל שווה. (ניתן להכין את הקציצות עד לנקודה זו ולאחסן אותן בקירור עד שלושה ימים).
4. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית. מבשלים את הקציצות עד להזהבה, במשך 3-4 דקות לכל צד.
5. מגישים את הלביבות כשהן חמות ומעליהן 1 כף גבינת עזים ו-2 כפיות עשבי תיבול.