רכיבים
- 8 שוקיים (או 4 כרעיים)
- 4 בצלים גדולים חתוכים ל-2 ופרוסים דק
- 2 כפות סוכר
- כוס משמשים מיובשים
- כוס שזיפים ללא גרעינים
- 1/2 כוס צימוקים כהים
- 1 מקל קינמון
- 2 כוסות מים
- 3 כפות סילאן
- 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית
- 1 כפית פלפל שחור ומלח
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר שמתאים גם לתנור, מאדים את הבצלים וכשהנוזלים מצטמצמים מוסיפים 1/4 כוס מים.
2. חוזרים על הפעולה הזו פעמיים.
3. כשהבצל בצבע שחום, מוסיפים שמן וסוכר ומערבבים עד לקבלת צבע כהה.
4. מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים 5 דקות, מוסיפים עוף, סילאן ותבלינים ומטגנים את העוף מכל הכיוונים.
5. יוצקים מים, מבשלים על להבה גבוהה במשך 5 דקות, מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי.
6. פותחים את הסיר, מזלפים סילאן ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. ממשיכים את הבישול כשהסיר פתוח עוד כ-15-20 דקות, עד שהעוף מתקרמל. לשים לב שכשמכניסים את העוף לתנור, נשארו בו נוזלים.
8. אם תרצו לעדן מתיקות, תוכלו להוסיף כפית תבלין צ'ילי.