לדעתנו, אין בית ששלם בלי עציץ ירקרק ועליז. ובעוד תאנים וציפורי גן עדן היו נפוצים בשנים האחרונות, השחקן החדש במגרש הוא הרבה פחות צפוי והרבה פחות יקר: אבוקדו.
כן, קראתם נכון: אבוקדו - כמו הצמחים שמספקים את הטוויסט לטוסט שלכם - בעצם מעולים בעציצים קטנים.
הטרנד צמח (סלחו לנו, היינו חייבים) ברשת החברתית "פינטרסט". שם הוא זינק לאחד מ-100 הצמחים שהמשתמשים חיפשו הכי הרבה עד כה, מתחילת השנה. השיגעון קיבל תאוצה על ידי קומץ אופנתי ביותר של בלוגרים סקנדינביים לעיצוב הבית - ששיבצו גלעין אבוקדו על החלונות השמשיים, נטולי הוילון שלהם, כדי להנביט צמחים.
אז איך ניתן לגדל אבוקדו בבית?
שמחים ששאלתם! הנה מה שעליכם לעשות:
1. הצילו את גלעין האבוקדו הבא שלכם ונקו אותו בעדינות.
2. נעצו 4 קיסמי שיניים בתוך הגלעין בעומק של כ-1 ס”מ, בארבעת צדדיו.
3. מלאו כוס במים טריים והניחו את הגלעין כאשר חלקו העגול "יושב" בתוך המים ואילו חלקו המחודד, פונה כלפי מעלה.
4. הניחו על אדן החלון החם, ספוג השמש וחכו בסבלנות.
5. החליפו את המים בכוס מדי יומיים, על מנת למנוע ריקבון והתפתחות של חיידקים.
6. לאחר חודש או שניים, הגלעין יסדק וינביט שורש.
7. ברגע שצמח קטן עם כמה עלים נבט מהחלק העליון של הכוס, הגיע הזמן לשתול אותו באדמה.
ובאשר לשאלה החשובה ביותר שאתם תוהים לגביה - האם נוכל להכין את סלט האבוקדו שלנו עם פרי שקטפנו היישר מן האדמה? - התשובה, לצערנו, היא לא. עצי אבוקדו ביתיים נושאים פירות לעתים רחוקות, אבל יהיה לכם צמח ביתי ושיקי בחינם לחלוטין. או, טוב, בעלות של הפרי האחרון שקניתם.