חצאית הסקוטי, ובמונח המקצועי – ״קילט״, שמשמעו קיפול הבגד מסביב לגוף, אכן מגיעה במקור מסקוטלנד, שם היא משמשת כלבוש מסורתי בעיקר, אף שישנם תושבים הלובשים אותו ביום-יום, וכן כחלק מתלבושת אחידה בבתי ספר.
הקילט הומצא על ידי תומאס ראולינסון, בשנת 1720, שעיצב אותו לפועלים במפעל הפחם שהיה ברשותו, ביערות צפון סקוטלנד.
הבד המקורי של הקילט היה עשוי מצמר עבה ברוחב של כמטר וחצי ובאורך של כשישה וחצי מטרים. "הקילט הגדול" שנקרא גם "אריג צמר חגור" היווה מעין בגד שתלה על הגוף, נאסף באופן ידני לקפלים ונסגר על ידי חגורה רחבה ושימש כמגן מפני נזקי מזג האוויר וכיעיל במיוחד לצעידה במהירות, לחציית נהרות (נהגו לספוג אותו בשומן אווז כדי להופכו לחסין בפני מים) ומציאת מקלט בבקתות, יערות וסלעים, במקרה הצורך, משום שהיה רופף ומרוחק מן הגוף.
יחידות מסוימות בצבא הבריטי ובצבאות של חלק ממדינות חבר העמים הבריטי עדיין כוללות את הקילט כחלק מהלבוש הרשמי שלהן.
בכל חורף, פרינט המשבצות שב אלינו מחדש. אך הפעם, הדגם המשובץ באדום, המוכר והאהוב ביותר, הוא טרנד סופר לוהט. מעבר לחצאיות המוכרות, הוא יופיע בחולצות, במעילים, בתיקים, בנעליים ובקיצור, היכן שרק תבחרו, אצל מעצבי על, כדוגמת ברברי, הידוע בפרינט המשבצות שלו בגווני בז', שחור ונגיעות של אדום, שהשיק קו של פריטים במראה סקוטי, וכמובן ברשתות האופנה המסחריות יותר כמו זארה ומנגו.
יתכן ואת עדיין רואה את ההדפס הזה כקדום ומיושן, אך סמכי עלינו ובעיקר על סבתא שתמיד טוענת ש"הכל חוזר", וקדימה, צאי מהמשבצת ורכשי לך פריט משובץ.