זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי
לרוטב:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- 2 כפיות תערובת תיבול איטלקי (אפשר להחליף בכל עשב תיבול מיובש אחר)
- 1/2 כפית סוכר
- 1 שן שום, כתושה
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
להרכבת הסלט:
- 1/2 בצל סגול בינוני, קצוץ או פרוס דק
- 200 גרם פסטה קצרה, כמו פנה / רוטיני / פרפרים
- 200 גרם עגבניות שרי, חצויות או עגבניות רגילות, חתוכות גס
- 1 מלפפון קטן, חתוך לארבע לאורך ואז פרוס דק
- 100 גרם כדורי מוצרלה מיני, חצויים
- 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים, חצויים
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. בכלי קטן, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מוסיפים לרוטב את הבצל הסגול, מערבבים ומניחים בצד להשרייה בזמן שמכינים את שאר הסלט.
2. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, ובמקביל, מכינים קערה גדולה עם מים קרים וקוביות קרח. לאחר מכן, מנערים היטב את המסננת כך שהפסטה תהיה מסוננת לחלוטין.
3. בקערת הגשה גדולה, מניחים את כל מרכיבי הסלט, מוסיפים את הפסטה ויוצקים על הכל את הרוטב עם הבצל הסגול. מערבבים היטב עד לציפוי מלא.
4. מעבירים את הסלט למקרר למשך 30 דקות לפחות לפני ההגשה, כדי שהטעמים יתאחדו היטב.
סלט הפסטה נשמר היטב בכלי אטום במקרר עד 5 ימים. טועמים ומתבלים שוב לפני ההגשה, במידת הצורך.