1. לחתוך את הגבעולים בזווית של 45 מעלות
חיתוך הגבעולים בזווית של 45 מעלות מגדיל את שטח הגבעולים לצריכת מים, והפרחים סופגים מים ביתר קלות. חשוב: וודאו שהמספריים שלכם חדים מאוד, אחרת תאי הפרחים ייפגעו והם לא יוכלו לשתות את המים באופן מיטבי.
2. לקצוץ את הגבעולים
יש לקצוץ את הגבעולים כל יומיים-שלושה ב-2.5 עד 5 ס"מ, מה שמונע ריקבון והתפתחות חיידקים.
3. למלא את האגרטל במים חמימים
גבעולי הפרחים יספגו בקלות יותר מים חמימים (בסביבות 36 מעלות). יש למלא את האגרטל במים עד 3/4 מגובהו.
4. להסיר את כל העלים מתחת לקו המים
לא רק שזה ישמור על האגרטל נקי יותר, זה מונע התפתחות חיידקים בזר הפרחים.
5. להחליף את המים כל 2-3 ימים
ובכל פעם גם מנקים את האגרטל וגוזרים את הגבעולים (סעיף 2). פעולות קטנות שמונעות חיידקים ומוות מוקדם לפרחים.
6. להרחיק את הפרחים מהשמש
בניגוד לעציצים, זרי פרחים מעדיפים אזורים ללא שמש ישירה, כיוון שכך הם מתבגרים מהר יותר ותוחלת החיים שלהם מתקצרת.
7. להרחיק את הפרחים מקערת הפירות על השיש / המזווה
זוהי הוראה מפתיעה, אך כדאי שתדעו שפירות מפיצים גז חסר ריח בשם אתילן שקטלני לפרחים (אך לא לבני אדם, אל דאגה).