ממש כמו לאוכל, גם לכלי המטבח יש תאריך תפוגה. גם אם פיתחתם מערכת יחסים רבת אמוציות עם המחבת או הסכין - צריך לדעת מתי להיפרד מהם לשלום. למה? כי מלבד השחיקה והעובדה שיעילות העבודה שלהם פוחתת, אתם עלולים לחטוף נזקים בריאותיים לא נעימים.
אז איך יודעים מתי להחליף?
כפות עץ: בכל 5 שנים
או כאשר אתם מוצאים על הכף סדקים, שריטות עמוקות ושינויי צבע.
מריות גומי: כל שנתיים
או כאשר יש על המרית שריטות עמוקות, שבר, חלקים נמסים או כתמים. בכנות, יש משהו אומלל יותר ממרית "לבנה" בגוון כתום?
סכינים: כל שנתיים
או כאשר הם שבורים, חלודים או שלא ניתן להשחיז אותם יותר. טיפ של מקצוענים: תוכלו להאריך את תוחלת החיים שלהם באמצעות השחזה פעם בשבוע.
כלי מטבח מטפלון או ציפוי לא-דביק אחר: כל 2-3 שנים
או כאשר המשטח שחוק או מלא שריטות וניקוי הכלי הופך לסיוט. טיפ של מקצוענים: תוכלו לשמור עליהם משריטות לאורך זמן באמצעות אחסונם בתלייה או בערימה עם מגבת נייר בין אחד לשני.
קרש חיתוך מפלסטיק: כל 3 שנים
או כאשר קרש החיתוך בעל חריצים עמוקים באדיבות הסכין. בכל מקרה, הקפידו להשתמש בקרשי חיתוך נפרדים לבשר-עוף, פירות-ירקות או שתצטרכו לחיות בחשש שחיידק סלמונלה קפץ לבקר בסלט שלכם.
מיכל הבלנדר (הכלי בחלק העליון): אם הוא נפל או שהבסיס נרטב במים
כלומר, זה לפי המלצת הצרכנים. אופציה אחרת, תוכלו פשוט להחליף את הלהבים כשהם הופכים לכהים (בהתאם לדגם היצרן שלכם).