רכיבים
- 1/2 2 כוסות קמח, לאחר ניפוי
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 1 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1/4 1 כוסות מים
- 3/4 כוס זיתים פרוסים ירוקים או שחורים / עשבי תיבול קצוצים / אוכמניות / כל תוספת אהובה אחרת
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את השמרים, הסוכר, המלח והמים ובמיקסר עם וו לישה שמתאים להכנת לחם, מעבדים את הכל לבצק אחיד ודביק.
2. מקמחים היטב משטח עבודה נקי, מעבירים אליו את הבצק ומקמחים אותו בנדיבות, כדי שיהיה קל לעבוד איתו.
3. משטחים קלות את הבצק, שופכים מעל את הזיתים ולשים הכל יחד ביד כדי להטמיע את הזיתים בבצק. ממשיכים לעבד את הבצק (ולהוסיף קמח אם הוא דביק מדי), עד שמתקבל כדור אחיד.
4. מקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים ומעבירים אותו לקערה נקייה ומקומחת היטב. מכסים את הקערה בשקית, אוטמים ומתפיחים במשך שעה.
5. במקביל, מחממים את התנור ל-200 מעלות ומניחים בתוכו את הסיר בו ייאפה הבצק - הסיר צריך להיות עמוק מספיק, מצויד במכסה וכזה שאפשר להכניס לתנור בשלמותו ושום חלק בו לא יימס. הסיר צריך להיות לוהט לפני שמעבירים אליו את הבצק, כך שיש לחממו היטב בתנור לפני (ללא המכסה).
6. מניחים את נייר האפייה על הסיר הלוהט "ושופכים" למרכזו את הבצק בזהירות, כך שכעת הנייר מרפד את דפנות הסיר.
7. סוגרים את מכסה הסיר, ואופים במשך 40 דקות. מצננים על רשת תנור ורק אז פורסים ומגישים.