רכיבים
- 3 כפות קורנפלור
- 2 כפות מים
- 6 כפות חמאה לא מלוחה
- 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
- 900 מ"ל ציר ירקות
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
- שמן לטיגון
- ½1 כוסות קרעי גבינת מוצרלה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה ממסים את הקורנפלור עם המים ומניחים בצד.
2. בסיר גדול ממסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומבשלים, תוך ערבוב קבוע, במשך כ-5 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.
3. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים פנימה כחצי מתערובת הקורנפלור ומבשלים במשך כדקה. אם רוצים שהרוטב יהיה סמיך יותר, מוסיפים עוד מתערובת הקורנפלור, במרווחים קטנים, לפי הצורך.
5. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל, במידת הצורך, לפי הטעם.
6. מכינים את הצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות דקים. מכניסים לקערה גדולה ומכסים לחלוטין במים קרים. נותנים לתפוחי האדמה לעמוד לפחות שעה או כמה שעות.
7. מחממים שמן עמוק במחבת או בסיר גדול ורחב. מוציאים את תפוחי האדמה מהמים ומניחים על נייר מגבת. מספיגים כמה שניתן את הלחות.
8. מכניסים את הצ'יפס לשמן הרותח ומטגנים במשך 5-8 דקות, רק עד שתפוחי האדמה מתחילים להתבשל, אך עדיין לא משחימים.
9. מוציאים את תפוחי האדמה מהשמן ומפזרים על רשת התנור.
10. מגדילים את האש, ממתינים מעט ומחזירים את תפוחי האדמה לטיגון עד שהם שחומים-זהובים. מעבירים לקערה המרופדת בנייר סופג.
11. מניחים את הצ'יפס בקערה גדולה ונקיה. מתבלים קלות במלח. יוצקים לקערה את הרוטב החם ואת הגבינה ומקפיצים את הצ'יפס כך שיכוסה ברוטב. מגישים מיד עם תוספת גבינה.