זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 פסטה מכל סוג
- 3/4 כוס שמן זית
- 1 ראש שום, קלופים ופרוסים
- 2 כפיות שבבי צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים, מומלחים בנדיבות. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת - לדרגת עשייה אל דנטה. מסננים, אך שומרים בצד כוס ממי הבישול.
2. במקביל, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה על אש בינונית.
3. כשהשמן חם, מוסיפים את פרוסות השום והצ'יל, מערבבים ומבשלים עד שהשום מזהיב מעט. מתבלים במלח ופלפל שחור.
4. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מוסיפים את הפסטה המבושלת והפטרוזיליה, מערבבים לציפוי ואם הפסטה יבשה מדי, מוסיפים עד חצי כוס ממי בישול הפסטה. מגישים מיד, אפשר עם לימון סחוט מעל ופרמזן מגוררת טרי.