רכיבים
- 1 חבילת פסטה לבחירתכם (עדיפות לפטוצ'יני)
- 8 שיני שום גדולות, כתושות
- 2 כפות חמאה
- 5-6 כוסות פרחי כרובית
- 6-7 כוסות ציר ירקות או מים
- 1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
- 1/2 כפית פלפל שחור (או יותר, לפי הטעם)
- 1/2 כוס חלב (או יותר, לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה ומסננים.
2. לבינתיים, מטגנים את השום הכתוש עם החמאה במחבת גדולה, על אש נמוכה, עד שהוא רך וריחני, אך לא משחים, (לשום שחום או שרוף יהיה טעם מר). מורידים מהאש ומניחים בצד.
3. מביאים את המים או ציר הירקות לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים את הכרובית ומבשלים, מכוסה, במשך 7-10 דקות או עד שהיא מרגישה רכה בנעיצת מזלג. לא מסננים.
4. משתמשים בכף מחוררת כדי להעביר את הכרובית לבלנדר. מוסיפים 1 כוס מציר הירקות שבסיר, את השום המוקפץ, המלח, הפלפל והחלב. טוחנים למחית במשך מספר דקות עד שהרוטב חלק מאד, מוסיפים עוד ציר או חלב, תלוי בסמיכות אותה רוצים לקבל.
5. מגישים מיד: יוצקים את הפסטה לקערות עמוקות ומעל את הרוטב. אם הוא מתחיל להיראות יבש, מוסיפים כמה טיפות מים, חלב או שמן זית.