זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם פטריות שמפיניון ופורטובלו, שטופות, יבשות וללא קצוות
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
- מלח גס, לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן.
2. בקערה גדולה מקפיצים את הפטריות עם שמן הזית, החומץ, המלח, השום והפלפל, עד לאיחוד.
3. שופכים את הפטריות לתבנית האפייה המוכנה ומפזרים אותן במרווחים. צולים עד שהפטריות שחומות ופריכות מאד, במשך 40-45 דקות.
4. נותנים לפטריות להתקרר מעט ואז מעטרים אותן בפטרוזיליה ובמלח הגס, אם משתמשים. ניתן להגיש את הפטריות חמות או בטמפרטורת החדר.