מה נאכל היום?

מתכון לפסטה פנה עם חמאה חומה, אפונה ומרווה - שמוכנה תוך רבע שעה

המנה הזאת היא בדיוק מה שאנחנו צריכים כשאין לנו זמן והילדים מתרוצצים לנו בין הרגליים, רעבים ומשוועים לארוחת ערב - תוך 15 דקות היא על השולחן. יש לה טעם עשיר ומוקרם וכדורי האפונה הירוקה מעניקים לה מימד בריאותי ולנו שקט נפשי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס חמאה
  • 1/2 כפית מרווה
  • 220 גרם פסטה פנה
  • 340 גרם אפונה מקופסת שימורים / קפואה מופשרת
  • 1/3 כוס פרמזן מגורר
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה במים מומלחים עד למצב אל דנטה.

2. בינתיים, במחבת גדולה על אש גבוהה, מניחים את החמאה ומבשלים במשך 4-5 דקות, עד שהיא משחימה קלות.

3. מוסיפים את המרווה.

4. מסננים את הפסטה ושומרים כוס ממי הפסטה.

5. מוסיפים את הפסטה, האפונה וחצי כוס ממי הפסטה בחזרה לסיר ומערבבים במהירות. מוסיפים את 1/2 הכוס הנותרת ממי הפסטה אם היא יבשה מעט.

6. מוסיפים פנימה את גבינת הפרמזן ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות