זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/4 כוס חמאה
- 1/2 כפית מרווה
- 220 גרם פסטה פנה
- 340 גרם אפונה מקופסת שימורים / קפואה מופשרת
- 1/3 כוס פרמזן מגורר
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במים מומלחים עד למצב אל דנטה.
2. בינתיים, במחבת גדולה על אש גבוהה, מניחים את החמאה ומבשלים במשך 4-5 דקות, עד שהיא משחימה קלות.
3. מוסיפים את המרווה.
4. מסננים את הפסטה ושומרים כוס ממי הפסטה.
5. מוסיפים את הפסטה, האפונה וחצי כוס ממי הפסטה בחזרה לסיר ומערבבים במהירות. מוסיפים את 1/2 הכוס הנותרת ממי הפסטה אם היא יבשה מעט.
6. מוסיפים פנימה את גבינת הפרמזן ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מגישים מיד.