רכיבים
- 400 גרם כדורי מוצרלה קטנים
- 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
- מלח ופלפל שחור
- 4 ביצים גדולות מאוד (XL), טרופות
- 2 כוסות פירורי לחם
- 1 כפית אבקת בצל
- 1 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית תערובת תיבול איטלקי
- שמן לטיגון עמוק
- <a href="https://www.kikar.co.il/338508.html">רוטב עגבניות צלויות (לחצו למתכון)</a>
אופן ההכנה:
1. מייבשים את כדורי המוצרלה בעזרת טפיחות עדינות עם נייר סופג.
2. בצלחת גדולה, מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת השום, אבקת הבצל, מלח ותערובת התיבול האיטלקי. בצלחת נפרדת, מניחים את הקמח ומתבלים אותו במלח ופלפל שחור ובקערה נוספת, טורפים היטב את הביצים.
3. מצפים את כדורי המוצרלה בקמח ואז בביצים ואז שוב בקמח ושוב בביצים, כך שהכדורים יהיו עטופים היטב בציפוי.
4. מגלגלים את כדורי המוצרלה בפירורי הלחם המתובלים ולוחצים את הפירורים לכדורים כדי להבטיח כיסוי טוב.
5. מסדרים את הכדורים המצופים בתבנית, מכסים ומקפיאים למשך 20-60 דקות.
6. מחממים בסיר שמן בגובה 5 ס"מ ומטגנים את הכדורים בקבוצות, עד שהם פריכים וזהובים. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם לצד רוטב עגבניות.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות