רכיבים
- 1 כף שמן צמחי
- 1 ראש כרובית
- ½1 כוסות יוגורט יווני רגיל
- גרידה מליים 1 + המיץ
- 2 כפיות צ'ילי גרוס
- 1 כף כמון
- 1 כף אבקת שום
- 1 כפית אבקת קארי
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית קטנה בשמן הצמחי. מניחים בצד.
2. חותכים את בסיס הכרובית כדי להסיר עלים ירוקים וגבעולים מיותרים.
3. בקערה בינונית, משלבים את היוגורט עם גרידת הליים והמיץ, הצ'ילי, הכמון, אבקת השום, אבקת הקארי, המלח והפלפל.
4. טובלים את הכרובית בקערה ומשתמשים במברשת או בידיים כדי למרוח את המרינדה באופן שווה על פני שטחה. (ניתן לאחסן עודף מרינדה במקרר בכלי אטום לאוויר, עד שלושה ימים ולהשתמש לדגים או ירקות אחרים.)
5. מניחים את הכרובית על תבנית האפיה המוכנה וצולים עד שחלקה החיצוני יבש ומשחים קלות, במשך 30-40 דקות. המרינדה תיצור קרום על פני הכרובית.
6. נותנים לכרובית להתקרר במשך 10 דקות לפני שחותכים אותה לפרוסות.