שפשפנו עיניים בכדי להאמין, יצרנית הוודקה (למהדרין, יש לומר) 'וודקה פרפקט', מציעה ליין חדש של עראק.
מסתבר שהעובדה שהעראק פופולארי מאוד בחלק הזה של הים התיכון, הביאה את החברה להשקיע במשקה האלכוהולי שהרבה אוהבים.
יצרנית הוודקה, בחרה בזן איכותי במיוחד של אניס והמשקה מבוסס כולו על תמציות טבעיות שמפיקים מצמח השומר וצמח התבלין הידוע בשם 'טימין'.
למרות שהדימוי של העראק הינו דימוי ירוד בהשוואה לאחיו ממשפחת האלכוהול, הרי שלא רבים יודעים כי למשקה הזה וותק של מאות שנים ואולי יותר וכי קיימת מסורת עתיקה של זיקוק המשקה עד לרמתו הסופית.
'פרפקט' שכבר הוכיחה יכולת לייצר וודקה חלקה ונעימה בגרון, מפתיעה גם עם העראק החדש שלה שזכה לשם 'עראק אור עקיבא'. למה 'אור עקיבא'? ככה.
אבל אם כבר אנחנו בענייני עראק, הרי לכם כמה פרטי טריוויה שיחכימו אתכם.
את העראק מפיקים כאמור משומר וטימין. עראק איכותי מזוקק בדרך-כלל שלוש פעמים, בשיטת הזיקוק הדודי (בדודים) ובמזקקת סיר. למרות טעמו המתקתק, לאחר תהליך הזיקוק אין מוסיפים לו סוכר, כך שמדובר במשקה "יבש" לחלוטין. תהליך סחיטת השמנים מצמח האניס מתבצע באמצעות הכנסת פירות האניס או זרעי הכוכב ללחץ אדים גבוה. בחום הרב מתחילים הפירות והזרעים "להזיע" והשמנים מטפטפים מתוכם. ואכן, פירוש המילה "עראק" בערבית הוא זיעה.
והכי חשוב לנו, כצרכנים שומרי כשרות מהודרת, הוא שגם העראק החדש, זוכה לכשרות המהודרת של בד"ץ 'חוג חתם סופר'.