בשורה לטבעונים: באוניברסיטת אודינה שבאיטליה הצליחו 4 סטודנטים לפתח ביצה קשה שרק חומרים מן הצומח מהווים את כל רכיביה.
המאכל החדש, שיהיה מורכב מקמח, שילובים שונים של ירקות ומלח טבעוני, יהיה מוכן לאכילה כבר במעמד הרכישה. הוא מרגיש ונראה כמו ביצה קשה.
במשך שנה וחצי עמלו ארבעה סטודנטים לתארים מתקדמים בהנדסת מזון על פיתוח הביצה הייחודית במעבדות האוניברסיטה, ובמוסד הלימוד האיטלקי המאכל אף נרשם כפטנט המאה.
מהאוניברסיטה נמסר כי לאחר שנרשם הפטנט, כבר בשבועות הקרובים היא צפויה להציג את הפיתוח החדש בפני תאגידים עולמיים - ואף ייתכן שנוכל לראות את הביצים הטבעוניות על המדפים בסופר הקרוב לביתנו מוקדם משתוכנן תחילה.
בהצהרה מטעם האוניברסיטה נמסר: המאכל החדש שהמציאו ארבעת הסטודנטים הוא ללא גלוטן ואין בו כולסטרול, מה שהופך את המזון לנגיש לכולם, גם עבור בעלי הרגישויות השונות.