היסטוריה בעולם הקולינריה היהודי: השבוע השיקה חברת "חוות ברטינלי" גבינת פרמז'ן אמיתית בכשרות מהדרין. גלגל הגבינה הראשון הוצג ביריד 'אקספו' במילאנו ועליו הוטבע מגן דוד וכיתוב 'כשר'.
עד עכשיו נאלצו שומרי הכשרות להסתפק בגבינות פרמז'ן שאינן "מקוריות", כלומר שלא יוצרו בהתאם לכללים הנוקשים הנדרשים מפרמז'ן אותנטית, הדורשים שמזון הפרה יהיה על בסיס חציר ועשב בלבד, שהייצור יתבצע רק באזור פרמה, אמיליה רומאנה, מודנה או בולוניה ושהגבינה תבשיל במשך לפחות 12 חודשים.
"המסע התחיל לפני שנה" מספרים בברטינלי, "עד שקיבלנו את תעודת ההכשר מידי גוף הכשרות 'OK Kosher', מברוקלין, ניו יורק".
לדבריהם, הם צופים ייצור שנתי של 50,000 יחידות גלגלי גבינת פרמז'ן כשרה למהדרין.